nedjelja, 1. travnja 2018.

Nalazi vam se u kuhinji a polako će vas ubijati,promjenite to na vrijeme…



Možda niste znali ali većina začina se tretira sa raznim hemikalijama i štetnim dodacima. Kako biste to izbjegli, bolje je da koristite prirodne sastoje i čak da sami od povrća u prirodnih materija napravite začin.
Najviše štetnih dodataka ima u vegetama.
font-stretch: inherit; font-variant-east-asian: inherit; font-variant-numeric: inherit; line-height: inherit; margin-bottom: 1.25rem; padding: 0px; vertical-align: baseline;"> Kako god,mnogi začini sadrže su tokom proizvodnje tretirani  etilen oksidom, supstancom koja uzrokuje rak, dovodi do oštećenja mozga i nerava, te depresije.
Izbjegavajte to i kao što smo već rekli kupujte prirodne sastojke. Sve više je genetski modifikovanog voća i povrća, stoga pazite gdje  i kako kupujete.
Kupujte te proizvode shodno godišnjem dobu i one koji nisu izvještačenog izgleda. Tako ćete biti zdravi

Nema komentara:

Objavi komentar