Čili paprike, iako su američkog porijekla, danas se često koriste u mnogim svjetskim kuhinjama, no najpoznatije su ipak meksička, američka, tajlandska, indijska...
Postoji više od 200 sorti čili paprika, a ljutinu im daje kapsaicin. Najviše se koristi u pripremi juha, složenaca ili umaka, a mi vam donosimo recept za čili od leće.
Postoji više od 200 sorti čili paprika, a ljutinu im daje kapsaicin. Najviše se koristi u pripremi juha, složenaca ili umaka, a mi vam donosimo recept za čili od leće.
Sastojci:
Smeđa ili zelena leća
Mrkva
Maslinovo ulje
Luk
Češnjak
Čili
Pelati rajčice
Koncentrat rajčice
Povrtni temeljac
Čili rajčica
Sol
Papar
Lovorov list
Mrkva
Maslinovo ulje
Luk
Češnjak
Čili
Pelati rajčice
Koncentrat rajčice
Povrtni temeljac
Čili rajčica
Sol
Papar
Lovorov list
Priprema:
Nema komentara:
Objavi komentar