petak, 16. ožujka 2018.

Hrskavi čips od tjestenine koji se jede s umakom bolonjez

Dolaze vam prijatelji u goste? Ponudite im hrskavi čips od tjestenine za lazanje i poslužite ga s umakom od mljevenog mesa i sira.

Sastojci za čips od tjestenine za lazanje: 
450 grama tjestenine za lazanje
50 ml vode 
2 žlice maslinova ulja
2 čajne žličice soli 
2 čajne žličice crvene paprike
2 čajne žličice sušenog bosiljka
2 čajne žličice origana
1 čajna žličica češnjaka u prahu
70 grama naribanog parmezana

Priprema: 

1. U vrućoj vodi dopola skuhajte listove za lazanje. 

2. Odrežite listove za lazanje u trokut.

3. Premažite trokute mješavinom voda i ulja. 

4. Preko njih posipajte začinsku mješavinu od soli, crvene paprike, bosiljka, origana i češnjaka u prahu.

5. Preko čipsa naribajte sir paremazan.

6. Čips stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva na 12 minuta. 

7. Čips jedite samostalno ili s umakom po želji. Ovaj neobični čips najbolje se slaže s umakom bolonjez

Nema komentara:

Objavi komentar