petak, 27. srpnja 2018.

Dubrovačka torta




Sastojci

  • 9 jaja
  • 220 g šećera
  • 1 vrećica Burbon vanilija šećer Dolcela
  • 350 g badema
  • 80 g krušnih mrvica
  • 1 dcl soka od naranče
  • korica naranče




Priprema

1.
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
2.
Žumanjke, vanilija šećer i 2/3 šećera izmiksajte u pjenastu smjesu.
3.
Bjelanjke  istucite u čvrsti snijeg s ostatkom šećera.
4.
Snijeg dodati žumanjcima uz lagano miješanje da smjesa ostane pjenasta.
5.
Uz miješanje dodati mljevene bademe, krušne mrvice, narančinu koricu i sok. Smjesu ujednačeno izmiješati.
6.
 Kalup promjera 26 cm obložite papirom za pečenje.
7.
Smjesu istresite u kalup, pecite oko 35 minuta.

8.
Tortu ohladite pa je ukrasite čokoladnom glazurom i krokantom od badema 



Nema komentara:

Objavi komentar