Sastojci
- 9 jaja
- 220 g šećera
- 1 vrećica Burbon vanilija šećer Dolcela
- 350 g badema
- 80 g krušnih mrvica
- 1 dcl soka od naranče
- korica naranče
Priprema
1.
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
2.
Žumanjke, vanilija šećer i 2/3 šećera izmiksajte u pjenastu smjesu.
Žumanjke, vanilija šećer i 2/3 šećera izmiksajte u pjenastu smjesu.
3.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg s ostatkom šećera.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg s ostatkom šećera.
4.
Snijeg dodati žumanjcima uz lagano miješanje da smjesa ostane pjenasta.
Snijeg dodati žumanjcima uz lagano miješanje da smjesa ostane pjenasta.
5.
Uz miješanje dodati mljevene bademe, krušne mrvice, narančinu koricu i sok. Smjesu ujednačeno izmiješati.
Uz miješanje dodati mljevene bademe, krušne mrvice, narančinu koricu i sok. Smjesu ujednačeno izmiješati.
6.
Kalup promjera 26 cm obložite papirom za pečenje.
Kalup promjera 26 cm obložite papirom za pečenje.
7.
Smjesu istresite u kalup, pecite oko 35 minuta.
8.
Tortu ohladite pa je ukrasite čokoladnom glazurom i krokantom od badema
Smjesu istresite u kalup, pecite oko 35 minuta.
8.
Tortu ohladite pa je ukrasite čokoladnom glazurom i krokantom od badema
Nema komentara:
Objavi komentar