subota, 25. kolovoza 2018.

Sladoled sa karamelom i kikirikijem


Sladoledi su mnogima slatki porok kojeg se ne mogu odreći. Ovog puta odlučili smo se za light varijantu sladoleda, čiju bazu čini grčki jogurt. Donosimo vam recept za kremasti sladoled, za koji vam je potrebno svega nekoliko sastojaka.



Sastojci:
  • 3 čaše grčkog jogurta u koji možete dodati komadiće karamele
  • 2 kašike mljevenog kikirikija
  • 6 redova samljevene čokolade


Priprema: 

Neslani kikiriki sameljite i isjeckajte 3 reda čokolade na sitne komadiće. Nasjeckanu čokoladu i većinu kikirikija dodajte u grčki jogurt, izmiješajte i dodajte komadiće karamele. Zatim, dobijenu smjesu rasporedite u kalupe za sladoled. Ostavite ih u zamrzivaču 4h da se stegnu. Ostatak čokolade istopite i malo je ohladite. Sladoled izvucite iz kalupa, umočite ga u topljenu čokoladu pa ga pospite kikirikijem.


Odmah ga poslužite i uživajte u fenomenalnoj kombinaciji ukusa.

Nema komentara:

Objavi komentar