subota, 25. kolovoza 2018.

Ljetni kolač sa mangom



Svim ljubiteljima slatkiša, ova torta će postati omiljena ljetna poslastica, jer njen ukus predstavlja pravi tropski užitak.



Sastojci:
  • 10 krekera
  • 2 kašike šećera
  • 5 kašika istopljenog maslaca
  • 3 šolje nasjeckanog manga
  • 1l mlijeka
  • 3 kašike soka od limete
  • 4 velika žumanceta
  • 1/4 kašičice soli





Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 180°C. U blenderu izmiješajte krekere i šećer. Polako dodajte maslac. Smjesu prebacite u pleh za pečenje i ravnomjerno je pritisnite dlanom. Pecite 10 do 12 minuta, odnosno dok kora ne poprimi zlatno smeđu boju. Izvadite i pustite da se hladi. U blenderu izmiješajte mango i procijedite sok. Umutite mlijeko, sok od limete, žumance i so. Smjesu izlijte u kalup s korom i pecite 25 do 30 minuta. Izvadite i pustite da se hladi sat vremena na sobnoj temperaturi. Potom stavite kolač u frižider i pustite da se hladi barem 2 sata.

Nema komentara:

Objavi komentar